NL
EN
SynchUp! is initiated by REWIN

Circulair

Op dit moment staan er een aantal challenges rond circulair-technische innovatievragen open. In een volgend stadium voegen we daar andere onderwerpen aan toe.

Circulair

Onze huidige welvaart heeft een keerzijde. In de afgelopen eeuw is ons grondstoffenverbruik verachtvoudigd. Ook ons energieverbruik is schrikbarend toegenomen. De economische ontwikkeling is niet houdbaar en de effecten zijn volop merkbaar. Het klimaat en de biodiversiteit zijn blijvend veranderd. Ook hebben we steeds vaker te kampen met het niet of minder beschikbaar zijn van voedsel, grondstoffen en energiebronnen. Er is een radicale verandering nodig in hoe wij denken en handelen en een transitie naar een economisch stelsel dat wél houdbaar is.

Een van de belangrijkste transities is die naar een circulaire economie. Die is gebaseerd op het concept dat afval gezien wordt als grondstof, en producten en diensten zijn ontworpen om grondstoffen in circulatie te houden. Met andere woorden; een economie die het natuurlijk ecosysteem herstelt in plaats van beschadigt. 
Om het tij te kunnen keren, hebben we in Nederland de doelstelling bepaald om in 2030 50% circulair te zijn, en in 2050 100%. REWIN heeft (o.a.) via SynchUp! die handschoen opgepakt. Wie doet met ons mee?

Circulaire challenges

Feiten/cijfers

13

Grootbedrijven

28

Challenges

236

Pitches

54

Samenwerkingen

Bea pratatur sam re rem ipsam nonsed quibus rescili gnihici officius aut plabor ratur sunt. Solor maximus accaturero il ipsunt. Solupta tiatur, con natem haruptatis reiuntus sam vellam

quissitaepre maione re audam eum idit, alicabore mintincti omnis et qui conectur a con consequatias dit, solore nullab intist, quatqui omniet as iminvendae voluptae lab ipici berem hillut quidi reproristis quis sum vellaut ulparupta disquat.
Xerae niaerion es sequunt ibusda volorios volupta tiatur? Latibusa vere, soluptas si non rerae. Imolend elenis molorporerum quae ommost esed que volorit atesto

Vragen of opmerkingen?

Wil je meer weten over ons thema ‘circulair’? Bijvoorbeeld over hoe je mee kunt doen aan een challenge, of zelf volgende keer een challenge kunt indienen? Bel/mail met Freek! Hij vertelt je graag meer.

Freek van den Heuvel

Challengemanager Circulair

+31 (0)6 519 94 119
f.vandenheuvel@rewin.nl

Onze partners in 'circulair'