NL
EN
SynchUp! is initiated by REWIN

100 procent hergebruik van water

Challenge sluit over: 

2021-05-08 17:00

Briefing

Hoe kunnen wij ons restwater zuiveren en hergebruiken in ons proces?

Cargill gebruikt water om zijn natuurlijke grondstoffen, zoals mais en tarwe, te verwerken. Een deel van dat water wordt momenteel al hergebruikt. Wij willen echter gaan voor een volledige waterkringloop. In feite kan dat nu al, alleen nog niet kosteneffectief. Dat is ons doel, dat is de uitdaging. 

Water is essentieel voor ons proces. Het wordt op diverse productiestappen ingezet, en hergebruikt, na opwaardering door middel van centrifuges, membranen, e.d. Een reststroom echter, met mineralen en een kleine hoeveelheid organisch materiaal, wordt afgevoerd richting waterzuiveringsinstallaties. In onze locatie in Bergen op Zoom bijvoorbeeld, is er een voorbehandeling op de eigen waterzuiveringsinstallatie, waarna het verder behandeld wordt in Rilland-Bath en nadien in oppervlaktewater terecht komt. Dit gebeurt op een soortgelijke  manier in al onze fabrieken wereldwijd.

Om minder vers water te gebruiken, zou het beter zijn deze laatste reststroom ook nog in te zetten in ons proces. Hoe maken we hier opnieuw ‘bruikbaar water’ van?  En dit op een kostenefficiënte wijze? Help ons aan 100% hergebruik van water! 

Waar zijn we naar op zoek?

Kosteneffectieve innovatieve/slimme manier om zuiver water te winnen uit rest-waterstroom, bij voorkeur reeds industrieel toegepast, binnen of buiten onze eigen industrie. 

 

Waar zijn we niet naar op zoek?

  • Dure technologieën als verdamping. Deze zijn ons bekend, maar zijn weinig kostenefficiënt.
  • Nieuwe productieprocessen om mais- en tarweverwerking minder waterintensief te maken. Dit is een apart onderzoeksterrein, waar we ook mee bezig zijn, maar wat niet het doel is van deze challenge. 
  • Toepassingen van deze restwaterstroom buiten ons eigen terrein. Dit zou voor specifieke locaties mogelijk zijn, maar ons doel is technologie die we overal ter wereld kunnen inzetten op onze eigen locaties.

 

Wat is er te verdienen?

  • Kans op een opdracht van €20.000 om een prototype/pilot te realiseren en samen met ons te testen.
  • Kans op een innovatieve testomgeving.
  • Interessant netwerk van samenwerkingspartners.
  • Kans op een vervolgopdracht, opschaling, of duurzame samenwerking bij een succesvolle pilot.
  • Daarnaast mag je rekenen op ondersteuning en samenwerking van creatieve en inspirerende specialisten die jullie kunnen uitdagen om jullie product nog beter te maken.

 

Wat is er te verdienen vanuit BioVoice?

Een Innovatiecontract. Met een innovatiecontract ga je het ontwikkeltraject in. Je krijgt toegang tot:

  • funding (er zijn vouchers van € 10.000 beschikbaar, te besteden in het regionale ecosysteem voor bijvoorbeeld testen, lab- en demo-faciliteiten, NDA of IP advies, etc)
  • (internationale) markten
  • kennis en partners
  • hulpbronnen en researchfaciliteiten
  • business en schaalvergroting
  • en: een launching customer!

 

Het BioVoice programma

BioVoice is een initiatief van REWIN West-Brabant, Green Chemistry Campus, de gezamenlijke Rabobanken van Zuidwest-Nederland en de provincie Noord-Brabant. Dockwize, Impuls Zeeland, Centre of Expertise Biobased Economy en Midpoint Brabant zijn als partner aangesloten voor de uitvoering. Samen willen wij dat innovatieve ondernemers en aanstormende biobased/circulaire talenten de ruimte en de mogelijkheden krijgen om hun idee/product te ontwikkelen en te vermarkten. Hiermee realiseren we ons gezamenlijke doel: het versnellen van de transitie naar een duurzame economie.

 

Voorwaarden deelname

  • Bereid zijn als partner samen te werken, met bescherming van de respectievelijke intellectuele eigendommen.
  • Kunnen demonstreren van een werkend prototype/product/dienst.
  • In staat om binnen 3-6 maanden een pilotproject te starten.

 

Jullie pitch (max 6 pagina’s / 18 slides)

  • Beschrijving van het concept: Geef een zo concreet mogelijke beschrijving van jullie concept.
  • Beschrijving van de pilot: Geef een korte beschrijving van wat er nodig is om een prototype te maken en/of een pilot op te zetten en wat jullie daarbij van ons nodig hebben.
  • Beschrijving team: Geef een korte beschrijving van het bedrijf en team dat de pilot wil gaan realiseren.

De pitch mag in vrije vorm worden ingediend (presentatie/slide deck, briefvorm), maar moet als pdf-bestand (liggend of staand A4) worden geüpload (max. 30MB). Video’s, voorbeeldwebsites, etc. kunnen daarin worden opgenomen als link. Pitches in English are allowed.

 

Tijdlijn challenge

  • 2 maart ‘20: Lancering challenge – open voor aanmeldingen
  • 8 mei ’20 – 17.00 uur: Deadline challenge – uiterlijk aanmelden tot 17.00 uur – Was 9 april
  • Uiterlijk 15 mei ‘20: Bekendmaking selectie – Bekendmaking welke start-ups / scale-ups worden uitgenodigd voor een kennismaking en toelichting 
  • In de week van 25 mei of 1 juni ‘20: Digitale kennismakingsgesprekken challengers-deelnemers + voorlichting over geheimhouding en IP
  • September ‘20: Challenge weeks (werksessiedagen challengers-deelnemers om tot een innovatiecontract te komen + toekenning vouchers)
  • Eind september ’20: Slot event – vieren van de gesloten innovatiecontracten en samenwerkingen + uitreiking vouchers
  • Oktober ‘20: Starten met ontwikkeling & samenwerking (pilot)

 

Vragen?

(Inhoudelijke) vragen over deze challenge kun je stellen onder deze challenge. Meer informatie over het BioVoice programma kun je verkrijgen via deze pagina.

 

Achtergrondinformatie 

Cargill levert voedings-, landbouw-, financiële en industriële producten en diensten aan heel de wereld. Samen met landbouwers, klanten, overheden en onze omgeving helpen we mensen om te groeien en zich te ontwikkelen, steunend op onze expertise en meer dan 150 jaar ervaring. Onze 160.000 werknemers in 70 landen zetten zich dagelijks in om de wereld op een verantwoorde manier van voedsel te voorzien, onze impact op het milieu te beperken en de samenleving waarin we wonen en werken te verbeteren.

Landbouw
Wij kopen, verwerken en verdelen granen, oliezaden en andere producten aan de voedingsindustrie en de veevoederindustrie. Daarnaast bieden wij veehouders en landbouwers gerelateerde diensten en producten aan.

Voeding 
Wij leveren kwaliteitsingrediënten, inclusief gezondheid bevorderende ingrediënten en combinaties van ingrediënten, vlees- en kipproducten aan voedingsmiddelen- en drankbedrijven, aan dienstverleners in de voedingsindustrie en aan de distributiesector.

Industrie 
Cargill levert aan industriële gebruikers van energie-, zout-, zetmeel- en staalproducten. Wij ontwikkelen en verkopen duurzame producten die gemaakt zijn van agrarische hernieuwbare grondstoffen.

Financiën
Wij bieden overal ter wereld onze landbouw-, voedings-, financiële en energieklanten, financiële en risicomanagementoplossingen aan.

www.Cargill.com

 

Vraag over deze challenge?

Stel hier jouw vraag

Om jouw vraag te stellen moet je ingelogd zijn.

Onze partners

Gerelateerde challenges