NL
EN
SynchUp! is initiated by REWIN

Maak kennis met het waterbehandelingssysteem van Arvia Technology

19 juli 2021

Deel dit bericht via:

Ben je actief in de farmacie, specialty chemicals of de engineering, procurement & construction sector (EPC) en houd je je bezig met watermanagement? Dan is het unieke waterbehandelingssysteem van BioVoice-deelnemer Arvia Technology Ltd mogelijk interessant voor jou.

Na een succesvolle pilot bij Cargill (zie hieronder) is de waterbehandelingsapparatuur in september en oktober vrijblijvend te bewonderen in de demo facility van de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom. Dit waterbehandelingssysteem gebruikt adsorptie en elektrochemische oxidatie om organische vervuiling uit water te verwijderen. Deze combinatie maakt het proces zeer energiezuinig en milieuvriendelijk. Je bent van harte welkom om van dichtbij kennis te maken met de unieke voordelen die het te bieden heeft.

Nyex Rosalox™ waterbehandelingssysteem
Arvia Technology heeft een uniek systeem ontworpen om organische vervuiling van mg/L tot ppb uit afvalwater te verwijderen: het Nyex Rosalox™ waterbehandelingssysteem. Het systeem: verwijdert actieve farmaceutische bestanddelen (API’s), pesticiden, insecticiden en herbiciden; behandelt hydrofobe organische verbindingen; polijst COD van <300 mg/L tot zeer lage niveaus.

De combinatie van adsorptie- en oxidatietechnologieën leidt tot lagere operationele kosten en doordat er geen giftig slib of secundaire afvalstromen worden geproduceerd, is verbranding of verwijdering van vaste afvalstoffen niet langer nodig.

Maak nu een afspraak
Plan nu een afspraak in met business development manager Marcel Ernes van de Green Chemistry Campus via m.ernes@greenchemistrycampus.com of +31 (0)6 40 33 17 66

De uitdaging van/pilot bij Cargill
Water is essentieel voor het proces van Cargill. Het wordt in diverse productiestappen ingezet, en hergebruikt, na opwaardering door middel van centrifuges, membranen, e.d. Maar een reststroom, met mineralen en een kleine hoeveelheid organisch materiaal, wordt afgevoerd richting waterzuiveringsinstallaties.
Cargill heeft op haar locatie in Bergen op Zoom een voorbehandelingsproces op de eigen waterzuiveringsinstallatie, waarna het restwater verder behandeld wordt in Rilland-Bath en daarna in oppervlaktewater terecht komt. Dit gebeurt op een soortgelijke manier in alle Cargill fabrieken wereldwijd.

Om minder vers water te gebruiken, wil Cargill deze laatste reststroom ook nog inzetten in hun proces. Hoe is hier opnieuw ‘bruikbaar water’ van te maken?  En dit op een kostenefficiënte wijze?

Arvia heeft een oplossing
Cargill selecteerde BioVoice deelnemer Arvia om samen een pilot te doen. Het doel van die pilot is om te valideren of met Arvia’s technologie de organische vervuiling uit twee restwaterstromen van Cargill (Sas van Gent) verwijderd kan worden, zodat het water hergebruikt kan worden.

Resultaten tot nu toe:

  1. Cargill heeft samples naar Arvia gestuurd, die er labtesten mee heeft gedaan. Ze hebben daar goede resultaten mee behaald.
  2. Arvia heeft haar apparatuur naar Cargill in Sas van Gent verscheept om pilotschaal-testen te doen. Er is twee maanden mee getest. De resultaten zijn op dit moment nog niet bekend.
  3. Bij positieve testresultaten zal worden gestart met het ontwerp van een ‘full scale system’.

Samenwerken met Arvia?
Arvia is nu op zoek naar een EPC/distributiepartner in onze regio om mee samen te werken. Ben of ken je een partij die voor Arvia die rol kan invullen? Neem dan even contact op met Bob Houpst!

Arvia Technology
Arvia Technology biedt geavanceerde waterbehandelingsapparatuur voor onder meer de chemische industrie, farma en agrofood. Bekijk hieronder een introductie:

Overig nieuws