NL
EN
SynchUp! is initiated by REWIN

Op weg naar een innovatiecontract | 2 deelnemers naar laatste fase + 9 andere businesskansen

16 oktober 2023

Deel dit bericht via:

naar challenge weeks SynchUp

Eind september nodigden challengers Fokker Services Group (FSG)/Koninklijke Luchtmacht en Shell in totaal 12 pitchers uit voor een nadere kennismaking. Na de intensieve matchmakingsessies van de afgelopen weken, zien de grootbedrijven en de SynchUp!-experts in twee van hen potentie om tot een innovatiecontract te komen.

Alle partijen hadden in principe een goede oplossing voor de innovatievraagstukken. De challengers benadrukken daarom allebei dat het kiezen van de winnaar hem echt in de details zat. FSG/Koninklijke Luchtmacht gaf de voorkeur aan een partij uit West-Brabant. Shell koos als winnaar een bedrijf elders uit Nederland. Die twee deelnemers zijn door naar de challenge weeks. De komende tijd gaan de potentiële samenwerkingspartners naar een innovatiecontract toewerken, en een pilot voorbereiden.

Meer samenwerkingen in de pijplijn

Van de oorspronkelijke 12 zijn er nu twee die doorstromen naar de laatste fase van SynchUp! Maar omdat er dus veel goede ideeën en voorstellen zijn ingediend, blijken er nog veel meer samenwerkingen mogelijk. Met negen van de andere kandidaten zijn er voldoende aanknopingspunten om later tot samenwerking te komen; hetzij in een vervolg op het huidige challenge-vraagstuk, hetzij in een ander project. In 2024 wordt een deel van deze bedrijven daarvoor benaderd.

Een heel mooi resultaat!

 

Overig nieuws