NL
EN
SynchUp! is initiated by REWIN

Resultaat BioVoice challenges: 11 innovatiecontracten en 12 andere samenwerkingen

15 oktober 2021

Deel dit bericht via:

De huidige challenge-cyclus van BioVoice eindigde vandaag. Tijdens een hybride Match Event vierden we de resultaten!

Resultaten 2021
Er zijn 11 innovatiecontracten gesloten tussen grootbedrijven en deelnemende mkb’ers/start-ups. Dit zijn niet alleen 1-op-1 samenwerkingen; verrassend is dat er in twee challenges een samenwerking tot stand kwam tussen een grootbedrijf en 2 resp. 3 bedrijven. Het innovatiecontract betekent voor de deelnemers toegang tot onder andere financiering via vouchers. Die besteden ze zoveel mogelijk bij kennis- en applicatiecentra in de regio Zuidwest Nederland en tonen aan welke regionale impact hun project gaat hebben. We hebben in totaal €96.250 aan innovatievouchers toegekend. Dit bedrag is beschikbaar gesteld door de Regio Deal Midden- en West-Brabant, provincie Noord-Brabant, Rabobank en provincie Zeeland.

De nieuwe partners gaan nu samen de pilotfase in. Hier is in totaal een budget van ruim € 600.000 mee gemoeid.
De komende weken belichten we op de website alle 11 nieuwe partnerships.

Maar dat niet alleen
Ook deze cyclus leverde naast de innovatiecontracten een flink aantal alternatieve samenwerkingsvormen op. 12 deelnemers die niet tot een innovatiecontract kwamen, gaan nu of in de toekomst toch samenwerken met regionale initiatieven en bedrijven. Zo gaat een West-Brabants bedrijf met een van de challengers bekijken of hun al bestaande oplossing het proces kan verduurzamen en optimaliseren.

Innovatiekennis van ver én dichtbij
5 Deelnemende bedrijven hadden deze keer een buitenlandse achtergrond; uit Spanje, Denemarken, Tsjechië, Duitsland en België. Zij brengen waardevolle nieuwe inzichten en netwerken van buiten onze landsgrenzen mee. Tegelijkertijd vonden twee challengers hun potentiële oplossing bijna om de hoek: zo gaat het in Vlissingen gevestigde Dow een samenwerking aan met 2 andere Zeeuwse bedrijven.

Al met al is de missie van BioVoice weer ruimschoots geslaagd: nieuwe kennis en/of techniek in een stroomversnelling brengen en verwaarden. Voor een sterkere biobased- en circulaire economie in de regio.

Houd de website in de gaten voor nieuwe challenges!

Overig nieuws