NL
EN
SynchUp! is initiated by REWIN

BioVoice (circulair biobased)

BioVoice (circulair biobased)

BioVoice, de voorloper van SynchUp!, is een regionaal project voor biobased & circulaire innovatie om de transitie naar een circulaire en biobased economie te versnellen. BioVoice werkte met jaarlijkse calls van acht weken. Hierin kon je als mkb’er/start-up je pitch indienen voor challenges: een innovatievraagstuk waar een biobased of circulaire oplossing voor gezocht wordt.
Onderaan deze pagina vind je alle 28 BioVoice challenges.

BioVoice ronde 1 (2020)

19 maart 2019: het splinternieuwe ‘business booster’ programma BioVoice stelde die dag voor de eerste keer challenges open. 7 stuks, van 3 bedrijven. Die ronde maakten we daarvoor nog gebruik van het KVK Business Challenge platform.

Van de direct al 46 aanmeldingen op onze challenges selecteerden we 19 kandidaten die de meest kansrijke voorstellen hadden ingediend. Met hen gingen we de challenge weeks in.

13 van de 19 deelnemers die aan de challenge weeks begonnen, verwierven een kansrijke uitgangspositie voor daadwerkelijke ontwikkeling van hun oplossing. Zij werden beloond met een innovatiecontract.

BioVoice ronde 2 (2020)

Na een eerste succesvolle ronde van het BioVoice-programma werden in de tweede ronde ook circulaire challenges gelanceerd. Op een eigen platform, vanaf toen.

In deze bijzondere (corona)ronde steeg het aantal grootbedrijven met een innovatievraagstuk naar 6. Een groot deel van het programma moest noodgedwongen online ingevuld worden, maar dat heeft het resultaat niet in de weg gestaan. We hadden liefst 85 aanmeldingen, en tijdens een mooi digitaal match event konden we 9 innovatiecontracten en 8 andere samenwerkingen vieren. 

BioVoice ronde 3 (2021)

Op 29 maart 2021 startte de derde ronde van het BioVoice Innovation & Business Booster programma. 10 grootbedrijven gingen op zoek naar innovatieve en schaalbare oplossingen voor maar liefst 12 challenges. Fysiek bij elkaar komen was door corona nog altijd niet mogelijk. Daarom vonden de kennismakingen, de selectiegesprekken en de verdiepende sessies in de challenge weeks weer online plaats.

Op 15 oktober konden we tijdens het Match Event de resultaten van deze challengecyclus bekendmaken. Er zijn 11 innovatiecontracten gesloten tussen grootbedrijven en mkb’ers/start-ups. We hebben daarbij €96.250 aan innovatievouchers toegekend. Nu zitten ze in de pilotfase; hier is een budget van ruim € 600.000 mee gemoeid. Tenslotte kwamen er 12 andere samenwerkingsvormen tot stand.

BioVoice challenges

BioVoice resultaten

13

Grootbedrijven

28

Challenges

236

Pitches

54

Samenwerkingen

Over BioVoice

De initiatiefnemers van BioVoice zijn REWIN West-Brabant, Green Chemistry Campus, de provincie Noord-Brabant en Rabobank. Dockwize, Impuls Zeeland, Centre of Expertise Biobased Economy en Midpoint Brabant zijn als partner aangesloten voor de uitvoering. BioVoice wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Regio Deal Midden- en West-Brabant, Provincie Noord-Brabant, Provincie Zeeland en Rabobank.

Om de transitie naar een circulaire en biobased economie te versnellen willen zij dat circulaire en biobased ondernemers en talent meer ruimte en stem krijgen om hun innovaties op te schalen.

Om je een idee te geven, challenges binnen BioVoice gaan bijvoorbeeld over:

  • Reststroom- en afvalstroomverwaarding (hoogwaardig)
  • Biobased grondstoffen en –productontwikkeling
  • Procesverduurzaming en CO2-reductie

Vragen of opmerkingen?

Wil je meer weten over BioVoice? Over hoe je mee kan doen met een challenge, of hoe je zelf volgende keer een challenge kunt indienen?
Bel/mail met Bob! Hij staat je graag te woord.

Bob Houpst

Programmamanager BioVoice

+31 (0)6 143 14 825
b.houpst@rewin.nl

Onze BioVoice partners